Heta speltips till mobiler och surfplattor! (Del 2)

Då var det dags igen för fler speltips till mobiler och surfplattor. Sist blev det lättspelade tidsfördrivsspel så denna gången blir det något helt annat!

(Kolla in Del 1 av Heta speltips till mobiler och surfplattor! HÄR

Något som det blivit mer och mer av under de senaste åren är starka och väldigt innovativa äventyrsspel. Redan på 90-talet hade de sin storhetstid, men i början av 2000-talet försvann de och nu har de äntligen hittat tillbaka och gör sig väldigt bra på just surfplattor. “Peka och klicka-spel” som de kallades är som klippta och skurna för pekskärmen på exempelvis en iPad.


 

BROKEN AGE

broken-age-011

Tim Schafer som varit med och utvecklat Monkey Island, Day Of The Tentacle, Full Throttle, Psychonatus, Brutal Legend och en massa andra spel, är tillbaka med ett spel som under en lång tid utvecklats tack vare en Kickstarter-kampanj. Spelet kretsar kring en pojke och en flicka vars öden sammanvävs på ett mycket intressant sätt.

Vella Tartine – en ung tjej från en liten i världen Badlands. Där står hon på kö för att offras till ett stort monster som vart 14:e år kommer för att kräva offer. Vella är fast besluten om att lämna och främst överleva, men vet ej hur.

Shay Volta – en ung pojke som lever ensam på ett litet rymdskepp med en moderdator som enda vän. En liv fyllt av tråkiga rutiner som inte leder någonstans. Shay vill inget hellre än att något ska hända. Vad som helst typ.

broken_age

Som spelare hoppar du mellan de olika historierna i två olika akter. Rör dig runt i två helt underbara världar. Vackra, fantasifulla och roliga. Som alltid när det Tim Schafer är inblandad kan man räkna med en handfull urflippade, men också väldigt härliga karaktärer.

Elijah Wood, Jack Black och Wil Wheaton står för några av spelets alla röstar i detta mysig Schafer-äventyr som är ett måste till din surfplatta!


BASTION

0a528c5af00ebf9a24662d07f1578dd9f01cf6f4

Ett vackert, färggrant och magiskt härligt RPG-äventyr som finns till i stort sett alla aktuella konsoler och surfplattor hittar ni i spelet Bastion. Utvecklarna “Super Giant Games” har gjort en kometkarriär med Bastion och efterföljande Transistor. Kom ihåg deras namn, för du lär se det fler gånger i samma meningar som kommande storspel!

Du styr den lilla killen med det stora vita rufsiga håret och guidas av en berättarröst som inte bara berättar en vad du ser, han ger dig även löpande historia om världen du finner dig i och framförallt kommenterar vad du gör.

I en förstörd värld är det din uppgift att besegra ondskan och återuppbygga den. I grunden kan det se ut som ett vanligt “hack n slash”-rpg, men är så mycket mer. Ta en kik på videon här nedan för en bättre inblick i ett spel som förtjänar din uppmärksamhet!

 


THE ROOM 1-3

the_room_3

Ett spel som varit med mig ett tag och som jag av någon konstig anledning kan plocka fram varje gång jag är ute och reser.. och ändå lyckas fastna i problemlösning jag tidigare löst.

Gillar du problemlösning, skumma och ibland riktigt svåra lösningar? Då är The Room något för dig. Det hela handlar om att ta sig in i ett skåp. Självklart inte vilket skåp som helst, utan ett helt galet skåp, uppbyggt som ett fort.

Hitta ledtrådar och prylar att använda dig av i jakten på att bryta sig in i skåpet. Du kommer garanterat fastna någonstans. Har du dåligt tålamod? Stay away. Är du en äventyrare som gillar utmaningar? Come right in! In to The Room! (Det finns 3 olika The Room, så du kommer ha att göra!)


Nu väntar jag bara på att det underbara Day Of The Tentacle släpps på iPad. För där har ni det. Äventyrsspelens äventyrsspel när det gäller “peka och klicka”! (Och ja.. spelet är nu utannonserat. Även Full Throttle som är ett galet bra peka&klicka-äventyr signerat LucasArt, får sig en omgång av remasterglädje. Så snart har vi dem båda två i våra surfplattor – eller konsoller.)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s